Materialen

Saffier – blauw

De Saffier heren pad is een enkel laags densiteit ontwikkeld voor heren met een op maat gemaakt design en geeft maximaal comfort.

centraal kanaal in het perineale gebied
ontworpen voor mannelijke anatomie
Anti rimpellijnen

Robijn – rood

De Robijn rood is een dubel densiteit, drie dimensionle zeem. De goede prestatie en maximaal comfort komen voort uit een lange reeks van testprotocols van top professionelen in weg en mtb renners. Het belangrijkste deel van de pro-actieve hoge densiteit bevindt zich in de hartvorm zone, die een ongelofelijk comfort en pasvorm geeft. De Robijn rood in een minimalist zeem en voorziet super bescherming.

Hartvorm voor extra comfort en vrijheid van beweging
Dubbel densiteit en drie dimensionele vorm
Geperforeerd schuim voor maximale ventilatie

Diamant HP – grijs

De diamant endurance waar de HP staat voor hoge prestatie, dankzij hoge densiteits schuim inzetstukken op de pressiepunten . De X-tract stof heeft een dubbele structuur , verzamelt en verwijdert het vocht terwijl de geperforeerde onderzijde zorgt voor een verhoogd ademend effect en snelle droging. De zeem is gestikt in een comfortabele vorm en verzorgt een stretch in alle richtingen. Er bestaat een heren en dames versie.

perineale zone met centraal kanaal voor heren gebruik
super airbase laag voor maximale ventilatie
gelzone

Emarald – rood/grijs

Emarald tri zemen zijn speciaal ontwikkeld om een maximale prestatie te bevorderen en comfort voor multi sportatleten. Ons geperforeerd schuim met hoog-densiteit schuim , verzorgt maximale bescherming en snelle droging.. Plus, de all-way stretch garandeert een maximale vrijheid bij beweging.

smal profiel voor maximale bewegingsvrijheid
Centraal kanaal in de perineale zone
Geperforeerd schuim voor maximale ventilatie

Stoffen

YKK

Sportkleding kan aan strenge weersomstandigheden blootgesteld worden… Dus is het zeer belangrijk dat de ritssluitingen dit ook aankunnen. YKK staat voor duurzaamheid, lichtgewicht en trendy look.

SUPER ROUBAIX®

Super roubaix is een winterstof, multi-elastisch voor een goede compressie van de spieren. De binnenzijde is opgewold en isoleert de spieren om te kunnen presteren. Super roubaix is extreem duurzaam en goed tegen pilling. Voor optimaal comfort is Super roubaix de beste keuze.

LYCRA® SPORT

Lycra Sport is ontworpen speciaal voor sportactiviteiten, en is een combinatie van lichtgewicht, ademend karakter, spierondersteuning en bewegingsvrijheid in zich meedraagt

AIRFLOW

Airflow is een prestatiestof , gemaakt van polyester dat behandeld werd om het vocht zo snel mogelijk te transporteren , weg van het lichaam. Dat geeft een beter comfort, ook op warme dagen

RIGO

Rigo, is een opgewolde stof, dat het lichaam warm houdt, en een goede elasticiteit heeft voor optimale prestatie.

OUTECH

Outech is een enkellaagse dunne stof, met een teflon afwerking , ideaal voor jacks bij regenachtige weersomstandigheden.

TEKSERIES®

Tekseries stoffen zijn technische stoffen, ontworpen voor najaar en winter en toegewijd aan de wielerwereld. Het grootste deel van de collectie zijn meerlaagse stofen met Tek series membraan als tussenstof, die water en wind afstoot.

TEK HYDRO SERIES

Stoffen behandeld met hydro oil repellant zijn een must voor kleding dat zware weersomstandigheden moet doorstaan. Modder, zand, olie en vuil water worden afgestoten, en tevens is de stof makkelijk te onderhouden.

Wasinstructies

Functionele kleding bestaat uit technische stoffen die u langer plezier laten beleven indien u de juiste onderhoudsregels volgt.

  • Eerste was : Voor het eerste gebruik is het aangewezen om de kleding apart in de machine te wassen. Was enkel dezelfde kleuren tesamen en geen handwas.
  • Natte kleding : Laat kledij nooit in natte toestand liggen. Het vuil kan zo indrogen en moeilijker verwijderd worden en zweet kan leiden tot verkleuring.
  • Wasverzachter: Wasverzachter brengt schade toe aan de technische functies van de stoffen, door gebruik ervan zullen deze verminderen.
  • Oil-mud repellant: Sommige stoffen worden behandeld met een water en vuilafstotende laag. Draai best kledij links alvorens in de wasmachine te stoppen, gebruik vloeibaar wasmiddel.
  • Slijtage : Sommige stoffen zoals de polyamides en elastane garens zijn gevoelig aan harde voorwerpen, vermijd daarom velcro en andere zaken die de garens kunnen aantasten.
  • Hardnekkige vlekken : Afhankelijk van de ondergrond zijn bepaalde vlekken minder makkelijk verwijderbaar. Gebruik daarom ter plaatse eerst een enzymatische zeep ( bv ossegalzeep) alvorens in de wasmachine te stoppen.