Logo’s

Naast het design , kun je je ontwerp voorzien van merk en/of bedrijfslogo’s. Er zijn 2 manieren om deze bestanden aan te leveren, op basis van raster of op basis van vector.

1-Rasterbestanden(JPG – PNG)

Een rasterafbeelding gebruikt een rechthoekig rooster dat wordt ingevuld met pixels of punten. Ze worden bewaard onder verschillende formaten zoals .jpeg .png .gif De meeste copies van het internet zijn gebaseerd op pixels.
Omdat de meeste rasterbestanden van lage kwaliteit en afmeting zijn, krijg je volgend resultaat bij het uitvergroten.

Je ziet dat je logo wazig wordt en aan de randen trapvormige lijntjes krijgt. Wanneer je beelden minimaal 300 dots per inch hebben, zijn ze bruikbaar maar dit blijft op eigen risico.

2-Vectorbestanden( SVG, PDF , AI, EPS)

Een vectorafbeelding gebruikt punten, lijnen en curves om het logo te bewaren . Wanneer je gaat uitvergroten, merk je dat die punten ook verplaatsen waardoor je afbeelding hetzelfde blijft. Dit is dus mogelijk zonder aan kwaliteit in te boeten. Onze grafische afdeling heeft die bestanden nodig om met je logo’s te kunnen werken zodat ze het best tot hun recht komen en in het gewenste formaat. De meest gangbare formaten zijn .AI .EPS .SVG .TIFF
Er zijn op het internet programma’s die beweren een .jpeg te converteren naar een .ai maar helaas, dit werkt niet. Het wordt bewaard als .ai maar het origineel bestand blijft een .jpeg.
Hoe kan je zelf ontdekken of je logo een vector of pixel afbeelding is? Open het bestand en zoom in. Zie je karteltjes…?

Wat indien je niet over de juiste bestanden beschikt:

1) vraag je sponsor het logo aan te leveren in vectorformaat. Dit is immers nodig voor elk ander drukwerk dus is meestal wel beschikbaar. Zij willen immers ook dat hun logo er goed uitziet op het shirt.
2) Als optie 1 niet werkt, kunnen wij je hierbij nog altijd verderhelpen. Bezorg ons de logo’s die opnieuw gemaakt moeten worden en wij doen dit werk voor je. Hier wordt wel een meerprijs voor aangerekend die bepaald wordt na ontvangst van de logo’s.

VECTOR

RASTER